Die andere droom

Het is en blijft nog steeds heel leuk om organisaties te helpen omgaan met voortdurende verandering door onder andere het doen van business analyses, het uitvoeren van projecten en het begeleiden bij de implementatie van veranderingen. Ik hoop dat ook nog heel lang te kunnen doen, maar ik heb ook een andere droom. Sinds een paar jaar werk ik veel samen met een scrum team, heb ik de kracht en de resultaten van zo’n team aan den lijve mogen ervaren en heb ik mij verder verdiept in agile werken en methodes zoals design thinking. Vanuit die setting heb ik gelezen over de wereld van start-ups en zo af en toe iemand gesproken die daar “iets mee doet”. Ondertussen blijft het maar knagen, het idee dat er meer kan, dat we als mensen samen meer kunnen bereiken, dat we niet altijd naar de overheid hoeven te kijken voor oplossingen van problemen in de samenleving. De kracht van “the crowd” is zoveel sterker. En daarom wil ik eindelijk ook tijd besteden aan die andere droom: het samen met anderen op een andere manier benaderen van “problemen” in de samenleving en te komen met “out-of-the-box” oplossingen. Denk aan “design thinking” en “think wrong” methodes. Ik weet het, niets nieuws, er bestaan al jarenlang vele initiatieven op dit gebied, maar ik doe er dus nog niets mee. Met welke onderwerpen ik aan de slag wil, daar ben ik nog niet uit, ik laat me graag inspireren, volgens mij liggen de mogelijkheden om de hoek: de school waar je kinderen naar toe gaan en waar de werkdruk voor leraren hoog is, het verzorgingscentrum waar je (schoon)-ouders wonen, of het ziekenhuis waar je om wat voor reden dan ook mee te maken krijgt en waar de werkdruk van de verpleegkundigen ook al zo hoog is, die bejaarde buurvrouw die eigenlijk regelmatig hulp nodig heeft, die buurman die maar geen nieuwe baan kan vinden, de moeizame integratie van vluchtelingen in onze samenleving, zomaar wat voorbeelden. Heb jij ook het idee dat er meer kan en wil je samen aan de slag? Laat het me weten, want de kracht van “the crowd” is zoveel sterker!